Hauptseite

Dudakowe festiwal 2022 a 750 lìt Slìpo, 30 lìt Rowniske wjesne dziwadlo

Dudakowe festiwal 2022 a 750 lìt Slìpo, 30 lìt Rowniske wjesne dziwadlo

Wed 22.Jun.22 13:06

Na Dudakowem festiwal w Slìpem su byli tak wjele wjerški, aby mogi raz pæeglìd zgubiæ. Pón raz króte informaciji wo dŸelu 30lìt Rowniskem wjesnem dŸiwadlo.
Pìtk smy zmakali na dwóra stara šula we Rownem z kupku “OstWestAG” k dŸiwadlowem workšopu. Nadawk bylo dŸiwadlowe kus “Milenka a wjelk”zwucowaæ.
Tak smy mìli 2 dŸeny cas drasty pæigotowaæ, k rumowanje, zwucowanje. Sobota podpoldnju 15.00 a 17.00 byli 2 wustupowanjow w dwóru Serskem Kulturnem Centrumje we Slìpem.
To bylo tak horce až do 39ÿstopnjach zo naša technika wotpadnula. Tak smy rosudŸili bjez techniku a milinu dŸiwadlowe kus graæ.
NjedŸela smy w swjedŸenskem èìšìg sobu byli wobraz 18 z mócnowych ženskich a OstWestAG ako Pæipoldnica, Plón, Zmi, Hodernyx, Milenka a Wjelk, “Lindwurm” z štyri wosobow nutæ.
NjedŸela podpoldnju smy mìli dosæ cas jawišæowe programy Serskem Folklornem Ensemble Slìpo a drugych kupkow w Dudakowem Festiwalu poglìdaæ. Tam su dale wjace až 6000 ludŸow byli. Organizatorow tych swjedŸeñ a wšyknich aktiwnych ludŸow, založarjow nìnter ho jedyn wutrobne dŸak za solidnych pæigotowanju a sobucynjenje huprajone.